Sommerens jordbærkake
Denne jordbærkaka er overraskende enkel. Og så blir den så flott!
Christopher Sjuve
45 minutter
KakeIngredienser
200 g
havrekjeks1 dl
valnøtter100 g
smør, smeltetFyll
500 g
jordbær3 dl
kremfløte3 dl
lettrømme1 pk
sitrongelé1 kurv
jordbær til pyntSlik gjør du det:
Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant. Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner. Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.