Soyamarinert laks
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
laksefiletMarinade
1 dl
sitron, presset0.5 dl
soyasaus3 ss
hvitvin/eplejuice1 dl
sukker1 stk
finhakket sjalottløk3 fedd
hvitløk, presset1 ss
smør2 ts
maisenna5 stk
liten vårløk3 ss
smør til vårløken1 dl
rømmeSlik gjør du det:
Skjær laksen i terninger ca 3 cm store og træ dem på grillpinner. Rør sammen sitronsaft, soyasaus, hvitvin, sukker, løk, hvitløk og ingefær, kan gjerne blandes i en hurtigmixer. La fisken marinere i sausen 12 timer. La marinaden renne av og stek fisken på grill eller panne. Hell resten av marinaden over i en kjele og kok opp. Pisk inn smør og maisennamel. Skjær vårløken i tynne riner og damp den i litt vann og smør. Slå av vannet og bland vårløken forsiktig inn i rømmen. Smak til med pepper ev salt. Server laksen med soyasausen, rømme og ris. Pynt med sprøstekte potetstrimler.