Spekeskinke med gratinert blomkål

Spekeskinke med gratinert blomkål

Her er en morsom måte å servere spekespinke på: Med deilige gratinert blomkål!

Oppskrift av: Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

1 stk

blomkål

1.5 dl

fløte

1 ts

salt

1 knivsodd

muskat

8 skiver

spekeskinke

Slik gjør du det:

Del opp blomkålen i biter. Ha halvparten av blomkålen i en kjele. Hell over fløten og ha i vann nok til at det dekker. Ha i salt, muskat og kyllingkraft. Kok i 7-8 minutter. Kjør glatt med en stavmikser. Ha i resten av blomkålen og la det trekke i 3-4 minutter. Forvarm ovnen til 250 grader. Heller over i små ildfaste former (dersom det ikke er nok kan du ha i litt mer vann). Hakk halvparten av spekeskinka og fordel i formene. Legg ost på toppen og gratiner i ovnen til osten blir lett gyllen. Server med spekeskinke.

Kanskje disse også frister?