Sprengt kalkunbryst i olivensaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
900 g
kalkunbrystSaltlake:
2 dl
vann3.5 dl
salt0.5 dl
sukkerTil koking:
1 l
vann1 stk
stangselleri1 ts
pepperkorn1 stk
laurbærblad3 stk
estragon stilkOlivensaus:
2 ss
smør4 ss
hvetemel6 dl
kraft fra kalkun2 dl
matfløte50 g
oliven, grønneSlik gjør du det:
Kok opp alt til saltlaken og avkjøl den helt. Hell den over kalkunbrystet og la det trekke i kjøleskap i 1 døgn. Ta det opp og tørk det. Legg kalkunbrystet i et rommelig kokekar, hell på kaldt vann, kok opp, skum av og tilsett grovkuttet selleri, pepper, laurbærblad og estragon og la kalkunbrystet trekke under lokk til det er gjennomkokt, 45-60 minutter. Ta kjøttet opp og hold det varmt. Sil kokelaken og kok den inn til angitt mengde kalkunkraft. Smelt smøret, rør inn mel og spe med kalkunkraften og fløte. Skjær oliven i skiver og legg dem i sausen. La sausen koke uten lokk til den er fyldig. Skjær kalkunbrystet i skiver og hell sausen over.