Sprøstekt sei med eple-chili-agurksalat servert med mungbønner
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 gl
seifilet0.75 dl
sammalt hvete, grov1 ts
saltEple-chili-agurksalat:
2 stk
eple0.75 stk
slangeagurk, i skiver1 stk
rødløk2 ss
smør4 ss
chilisaus, søt4 ts
saltMungbønner:
300 g
mungbønner0.5 stk
løk2 fedd
hvitløk1 ts
timian2 ss
olivenolje2 ss
smørSlik gjør du det:
Start med mungbønnene. Skyll godt av dem og la de renne godt av. Finhakk løk og surr den blank i olje, tilsett finhakket hvitløk og timian. La alt surre i olje i ca 30 sek, tilsett godt avrente bønner og buljong. Kok opp og la trekke i ca 30 min til bønnene er myke. Hell ev av overflødig kokevann. Rør inn smøret før servering. Smak til med salt og pepper. Rens og skjær epler, slangeagurk og løk i terninger og stek i smør i ca 2 min. Smak til med chilisaus og salt. Del fisken i porsjonsstykker og vend den i grov sammalt hvete tilsatt salt og pepper. Stek fisken i smør i en stekepanne i ca 2 min på hver side.