Sprøstekt sild med sennepspoteter
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Sennepspoteter:
12 stk
mandelpoteter1 bt
dill, frisk1 stk
rødløk2 ss
hakket sylteagurk2 ss
eplecidereddik2 ss
sukker, brunt2 ss
dijonsennep, grovSlik gjør du det:
Begynn med potetene. Kok mandelpotetene møre med skallet på (skallet holder potetene hele). Skrell dem og del dem i litt store terninger. Hakk dill og rødløk, og tilsett sammen med hakket sylteagurk i crème fraiche. Smak til med eddik, brunt sukker, sennep, salt og pepper. Varm en grillpanne til det ryker av den. Gni godt med salt inn i sildefiletene - kun på skinnsiden. Grill/stek sildefiletene med skinnsiden ned i pannen. Bruk en stekespade og hold dem nede til å begynne med. Når skinnet begynner å boble opp, snu sildefiletene og stekt rask på den andre siden. Server med sennepspoteter og flatbrød eller knekkebrød.