Sprøstekte kyllingbryst med tortillachips
Kylling med panert i tortillachips og kavring istedenfor brødsmuler. Sammen med lime og tacokrydder blir denne retten litt mer eksotisk i smaken.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet3 dl
matyoghurt3 ss
hakket frisktimian2 fedd
hvitløk, finhakket1 ss
sukker, brunt3 ts
chilipulver1 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernetPanering
50 g
tortillachips0.5 dl
strøkavring60 g
cheddareller hvitost2 ts
tacokrydder1 ss
hakket frisktimianDressing
2 dl
matyoghurt4 ts
tacokrydder0.5 stk
lime, saftenTilbehør
4 stk
maiskolbe1 stk
limeSlik gjør du det:
Bank ut kyllingfiletene mellom plast, for å jevne ut tykkelsen. Miks sammen yoghurt, 1/3 av timianen, hvitløk, brunt sukker, chillipulver, salt og pepper. Legg kyllingfilene i yoghurtmiksen og la de marinere et døgn i kjøleskapet. Panering: Knus tortillachips og bland i strøkavring, revet cheddar, tacokrydder og finhakket timian. Vend de marinerte kyllingfiletene i paneringen og legg de over på en rist i en ildfast form. Dryss eventuelt litt mer panering over før du setter de inn i ovnen. Maiskolbene deles i to, pensles med meierismør og stekes sammen med kyllingfilene. Stekes midt i ovnen på 160 ºC i 30 minutter. Kyllingfiletene serveres med dressing, limebåter og stekte maiskolber. Dressing: Bland matyoghurt, tacokrydder og limesaft. La det stå kaldt i ½ time før servering.