Steinbit med ostesaus
Steinbit er et eksempel på at skinnet kan bedra - denne fisken er en av havets ypperste og mest ettertraktede delikatesser.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
steinbitfilet2 stk
gulrot1 stk
squash8 stk
champignon2 ss
smørOstesaus
2 ss
smør2 ss
hvetemel4 dl
melk0.5 ts
salt0.25 ts
pepperSlik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett gressløkost og salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper. Kok opp ca 3 l vann og tilsett ½ dl salt per l. Legg fiskefiletstykkene i det kokende vannet og skru ned varmen på platen når temperaturen på vannet kommer opp mot kokepunktet. La fisken trekke i vannet i ca 8 - 10 minutter. Rens og kutt gulrøttene, squashen og soppen i tynne skiver eller halvmåner. Stek grønnsakene i smør i kjele eller stekepanne ved middelsvarme til de er møre. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med nykokt ris eller kokte poteter.