Hopp til hovedinnhold
Steinbit med sopp og basilikumsaus

Steinbit med sopp og basilikumsaus

Steinbiten kan erstattes med torsk, sei eller annen type hvit fisk.

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Start med sausen. Plukk av og finhakk basilikumbladene. Fres halvparten av basilikumbladene og all sjalottløken i smør i 3 minutter. Hell på hvitvin og la den koke inn til det halve. Tilsett fiskekraft og fløte og gi det et oppkok. Rør sammen smør og mel og visp det i sausen. La den småkoke i 4-5 minutter og smak den til med salt og pepper. Rør inn resten av basilikumen like før servering. Hold sausen varm uten at den koker. Skjær soppen i skiver og brun dem i smør. Ta dem opp og stek fisken i 2-3 minutter på hver side Anrett fisken med soppen, saus og poteter eller pasta, kokte grønnsaker eller salat.

Kanskje disse også frister?