Steinbit med sopp og basilikumsaus
Steinbiten kan erstattes med torsk, sei eller annen type hvit fisk.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
steinbitfilet2 ts
salt250 g
champignonBasilikumsaus
1 potte
basilikum2 stk
finhakket sjalottløk1 ss
smør1 dl
hvitvin, tørr1 dl
fiskekraft1 dl
matfløte1 ss
smør1 ss
hvetemelSlik gjør du det:
Start med sausen. Plukk av og finhakk basilikumbladene. Fres halvparten av basilikumbladene og all sjalottløken i smør i 3 minutter. Hell på hvitvin og la den koke inn til det halve. Tilsett fiskekraft og fløte og gi det et oppkok. Rør sammen smør og mel og visp det i sausen. La den småkoke i 4-5 minutter og smak den til med salt og pepper. Rør inn resten av basilikumen like før servering. Hold sausen varm uten at den koker. Skjær soppen i skiver og brun dem i smør. Ta dem opp og stek fisken i 2-3 minutter på hver side Anrett fisken med soppen, saus og poteter eller pasta, kokte grønnsaker eller salat.