Stekt sei i tomatsaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
seifilet2 ss
hvetemel2 ts
salt1 ts
pepper1 stk
egg1 ss
vann1 dl
strøkavringTomatsaus:
1 stk
sjalottløk1 ss
smør1 bokser
hakkedetomater1 dl
matfløte1 ss
hakketgressløkSlik gjør du det:
Start med sausen. Finhakk løken og fres den blank og myk i olje, tilsett tomatene med laken, rør inn fløte og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak den til med salt og kajennepepper og jevn den eventuelt lett med maisenna (sausen skal ikke være tykk). Sil sausen og rør inn gressløk like før servering. Skjær seifileten i porsjonsstykker. Vend dem i mel blandet med salt og pepper, deretter i egg vispet sammen med vann og til slutt i strøbrød. La fisken ligge en liten stund på tørt underlag så paneringen fester seg. Stek fisken i rikelig med olje på middels varme i ca. 4 minutter på hver side.