Stekt sei med eplebacon og sennepskrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
seifiletEplebacon:
100 g
baconterninger1 stk
rødløk2 stk
fast rødt epleSennepskrem:
2 ss
sennep, grov2 dl
fløteSlik gjør du det:
Del seifileten i en "biff" til hver porsjon og dryss over litt salt. Forsett med eplebacon. Stek baconterninger sprøe i en middels varm panne. Smelter det ut mye fett, hell litt av fettet av. Tilsett finhakket rødløk og stek til løken er blank. Tilsett epleterninger rett før servering og stek ca 1 min. Smak til med salt og pepper. Varm smør eller olje i en stekepanne med slipp belegg og legg i seibiffene og stek 3-4 min på hver side i middels varm panne. Dryss over grovmalt pepper. Mens fisken stekes bland sennep og eddik i en liten kasserolle. Kok opp og la koke i ca 2 min. Tilsett fløte og kok til en fyldig saus/krem. Smak til med salt og pepper og ev litt sukker. Server seien på en seng av eplebacon og sennepskrem. Kokte poteter smaker godt ved siden av.