Stekt torsk med paprikasaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 ss
hvetemel1 ts
salt0.5 ts
pepperPaprikasaus:
2 stk
sjalottløk1 ss
smør ev. olivenolje3 dl
matfløte2 ts
maisenna rørt ut i0.25 dl
kaldt vannSlik gjør du det:
Begynn med sausen. Rens og finhakk løken og skjær paprika i små terninger. Varm smør/olje i en stekepanne og stek først paprika i 2-3 min. Ta opp og tilsett løk i pannen og stek løken til den er blank. Hell i fiskekraft og vin/sider, kok opp og kok inn til det halve (uten lokk). Tilsett fløte og kok i 3-4 min. Jevn ev med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann, til sausen får passende konsistens. Tilsett den stekte paprikaen og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm mens torsken stekes. Tørk torskefiletene godt i kjøkkenpapir. Skjær i biter a ca 200 g. Vend i hvetemel tilsatt salt og pepper og stek i smør i middels varm panne 2-3 min på hver side. Tykkelsen på fiskeskivene avgjør steketiden. Server med varm paprikasaus, ris, kokte eller stekte poteter og brokkoli.