Stekt uer servert med eplebacon og ingefær- og soyasmør
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
uerfilet med skinn1 ss
smørEplebacon
4 skiver
bacon1 stk
løk2 stk
fast, ikke for søt epleIngefær- og soyasmør
1.5 dl
usaltet smør, lett brunet0.5 dl
soyasaus1 ss
finhakket frisk soya1 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Begynn med å lage ingefær og soyasmør: Brun smøret til det blir nøttebrunt uten å bli brent. Tilsett finhakket ingefær og hvitløk og bland inn soyasaus. Varm opp, sausen må ikke koke. Finhakket persille tilsettes rett før servering. Fortsett med eplebacon. Skjær bacon i små treninger og stek i en panne. Er baconet magert ha litt smør i pannen. Tilsett finhakket løk og la surre til løken er myk. Epleterninger tilsettes helt mot slutten. Skrap skinnsiden på uerfiletene med en skarp kniv, for å få bort alle skjellene. Lag små snitt i skinnsiden på fisken. Stek med skinnsiden ned i en middelsvarm stekepanne med olje (nøytral) til skinnet blir sprøtt. Dryss over salt og pepper. Rett for servering tilsett smør i pannen og stek fisken raskt med den skinnfrie siden ned i pannen. Server med ovnsstekte poteter eller potetmos.