Stekt vårmakrell servert med nye poteter og tzatsiki
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
makrellfiletTzatsiki
3 dl
matyoghurt1 stk
slangeagurk, i skiver2 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk0.5 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Fileter fisken. Lag et lite snitt så vidt igjennom skinnet. Dryss med salt og pepper. Legg to og to makrellfileter sammen med rikelig med hakket gressløk mellom filetene. Pensle med litt olje. Legg makrell med skinnsiden ned i en grill panne eller stekepanne (eller på grillristen over rødglødende kull). Stek til skinnet er sprøtt og gyllent 5-6 min. Snu og grill den andre siden 2-3 min. Server med nykokte poteter, en frisk grønn salat og tzatsiki. Tzatsiki Riv agurken på et råkostjern, dryss over litt salt og la agurken stå til den" safter" seg. Klem ut vannet. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt, pepper, sukker og finhakket frisk mynte.