Stuet squash med varmrøkt ørret
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
1 stk
squash1 fedd
hvitløk1 stk
liten løk1 ss
olivenolje0.75 dl
kraft (vann og grønnsaksbuljong)0.5 ts
salt0.5 ss
hakket frisk salvie ELLER:0.5 ts
salvie, tørket0.75 dl
mat fløte eller crème fraîcheSlik gjør du det:
Skyll og del squash i to på langs og del så i ca. 1/2 cm tykke biter. Rens og finhakk hvitløk og løk og surr i olje i en panne med høye kanter. Tilsett squash og la frese i 3-4 min. Hell i kraft og tilsett salt og krydder. Kok opp og la trekke uten lokk i 3-4 min. Ha i fløte og la retten trekke videre til squashen er mør, 5-6 min, tilsett finhakket vårløk de siste 2-3 min. Dryss over rikelig med finhakket gressløk rett før servering. Server som tilbehør til varmrøkt eller røkt ørret.