Taramosalata - gresk fiskerogndip
Taramá er gresk for "fiskerogn". Denne dippen har en vakker, lys rosafarge og mild, syrlig smak.
Oppskrift av: Fedon Lindberg
20 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
6 porsjoner
Slik gjør du det:
1. Legg brødet i bløt i litt vann i 5 minutter. Klem deretter forsiktig ut vannet. 2. Ha fiskerogn, løk og ca. 1/3 av olivenolje i en food processor, og kjør i noen sekunder til den røde rognen er knust og massen er glatt. 3. Del det oppbløtte brødet i små biter, og tilsett det litt etter litt mens maskinen går. Ha i resten av olivenoljen og eventuelt linføroljen i en tynn stråle. Tilsett deretter sitronsaften sakte, slik at den ikke skiller seg. La maskinen kjøre ytterligere noen sekunder, til massen er lys rosa. 4. Drysss over hakket vårløk, eller pynt med svarte olivener før servering. Tips: Hvis taramosalátaen er for tykk, kan du spe med litt Farris, og vispe til den er lys og myk.