Terte med rabarbrakompott og vaniljekrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
KakeIngredienser
Mørdeig
60 g
hvetemel120 g
smør, usaltet90 g
melis1 stk
egg1 ts
salt0.5 stk
vaniljestang175 g
hvetemelRabarbrakompott
0.75 kg
rabarbra1.5 dl
vann1.5 dl
sukker1 stk
vaniljestangeller kanel1 ss
potetmel0.5 dl
kaldtvannVaniljekrem
Slik gjør du det:
Bruk en foodprocessor og kjør raskt sammen første mengde hvetemel, usaltet smør i treninger, melis, egg, salt og frø fra vaniljestang. Tilsett resten av hvetemelet og kjør raskt sammen. Avkjøl deigen ca 3 timer. Kjevle / trykk deigen ut i en paiform 20-22 cm. Legg over aluminiumsfole og legg i erter. Dette for at deigen ikke skal krype under steking.. Stek i varm stekeovn, varmluft 160 ºC på nederste i 15-20 min. Avkjøl. Fyll terteskallet med vaniljekesam/vaniljekrem tilsatt vispet krem og legg rabarbrakompott over. Server straks. Rabarbrakompott Trekk skinnet av rabarbrastilkene og skjær av det grove. Del stilkene i biter. Kok opp vann, sukker og vaniljestang eller kanel. Tilsett rabarbrabitene og la koke under lokk i 8-10 min, til rabarbra er mør. Smak til med sukker. Rør sammen potetmel og kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, men du rører hele tiden til passe konsistens. Kompotten vil tykne noe når den avkjøles. Gi et raskt oppkok etter at potetmeljevningen er tilsatt. Avkjøl før kompotten legges over vaniljekremen.