Tomatsaus
Her er oppskriften på en deilig tomatsaus som kan brukes til pasta, pizza og som suppe.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
2 porsjoner
0.5 stk
løk1 stk
hvitløksfedd1 stk
tomatboks2 ss
kyllingbuljong2 stk
soltørkede tomater1 ts
sukker1 ts
hvitvinseddik1 stk
laurbærblad1 ts
oregano0.5 ts
anis, maltSlik gjør du det:
Finhakk løken. Stek den blank i olje. Knus hvitløksfeddet og ha i pannen. La det steke i ca 30 sekunder før du har i tomatboksene. (Bruker du ferske tomater så kan du enten hakke dem opp og ha i gryta, eller koke dem, ha i isvann og dra av skinnet før du har hakker og har i gryta). Pass på at du moser godt med en stekespade. Ha i kyllingbuljong, finhakkede soltørkede tomater, sukker, eddik og laurbærblad. Knus oregano (eller andre urter) og anisfrø i en morter (du kan droppe dette, men da blir aromaene mer dempet). Ha i kjelen. Smak til med salt og pepper. Juster også sukker/eddik etter smak. La det koke i minst 7-8 minutter. Sausen kan også koke i mye lenger på svak varme.