
Torsk med asiatisk vri
Bengalsk torsk? Ja, her er den nye torsken..
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
0.5 ts
gurkemeie0.5 ts
cayennepepper0.5 ts
kumin4 stk
torskefileter, ca 180 gram hver2 dl
matyoghurt(tykk yoghurt)2 ss
hvetemel1 ss
sennepsfrø1 stk
rødløk1 fedd
hvitløk1 ts
karri1 dl
fløte1 ts
koriander(pulver)Slik gjør du det:
Bland sammen gurkemeie, pepper, cayenne og kummin. Vend fiskefiletene i blandingen. Sett til side.
Bland sammen yoghurt og mel - rør kraftig.
Ha olje i en kjele og sett på middels varme. Ha i sennepsfrø og stek i et minutt, til det begynner å dufte livlig. Hakk løken og ha den i. Stek i 3-4 minutter.
Ha i hvitløk og karri og stek i omtrent ett minutt. Ha i yoghurtblandingen og fløte. Kok under omrøring i 4-5 minutter til det begynner å tykne.
Stek fisken forsiktig i litt olje, omtrent 3 minutter på hver side. Ha over yoghurtblandingen og la det koke i noen minutter til torsken er gjennomstekt, (2-3 minutter).
Server med ris, kikerter eller couscous.