Torsk med asiatisk vri
Bengalsk torsk? Ja, her er den nye torsken..
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
0.5 ts
gurkemeie0.5 ts
cayennepepper0.5 ts
kumin2 ss
hvetemel1 ss
sennepsfrø1 stk
rødløk1 fedd
hvitløk1 ts
karri1 dl
fløte1 ts
koriander(pulver)Slik gjør du det:
Bland sammen gurkemeie, pepper, cayenne og kummin. Vend fiskefiletene i blandingen. Sett til side.
Bland sammen yoghurt og mel - rør kraftig.
Ha olje i en kjele og sett på middels varme. Ha i sennepsfrø og stek i et minutt, til det begynner å dufte livlig. Hakk løken og ha den i. Stek i 3-4 minutter.
Ha i hvitløk og karri og stek i omtrent ett minutt. Ha i yoghurtblandingen og fløte. Kok under omrøring i 4-5 minutter til det begynner å tykne.
Stek fisken forsiktig i litt olje, omtrent 3 minutter på hver side. Ha over yoghurtblandingen og la det koke i noen minutter til torsken er gjennomstekt, (2-3 minutter).
Server med ris, kikerter eller couscous.