Torsk med blåskjellspidd
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
torskefilet uten skinnBlåskjellspidd:
1 kg
blåskjell1 stk
eggTartarsaus:
1 dl
majones1 dl
rømme1 stk
finhakketsjalottløk2 ss
finhakketsylteagurk1 ss
kapersSlik gjør du det:
Start med tartarsausen: Bland alle ingrediensene. Smak om det eventuelt trengs litt salt (avhenger av agurk og kapers). Skrubb blåskjellene godt. Damp dem i tørr kjele under lokk i ca. 5 minutter, til de åpner seg. Kast skjell som ikke er åpnet. Rens skjellmaten ut av skallene. Bruk små trespidd og træ skjellene på. Vend dem i sammenvispet egg, deretter i brød. Stek dem gylne og sprø i varm olje. Varm smør og olje og stek fisken med skinnsiden ned i ca. 5 minutter. Snu fisken og stek den et par minutter på den andre siden. Server fisken med blåskjellspiddene og tartarsausen, samt kokte poteter og grønn salat.