Torsk med potetlokk og basilikumsaus
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
mandelpoteter1 ss
potetmel2 ss
smør, smeltetBasilikumsaus:
1 stk
finhakket sjalottløk2 dl
hvitvin, tørr2 dl
seterrømmeSlik gjør du det:
Start med sausen: Kok sjalottløk og vin inn til det halve. Visp inn rømmen (eller bruk kremfløte for en mildere saus), la sausen småkoke i et par minutter og smak den til med salt og pepper. Rør inn basilikum like før servering. Skrap fiskeskinnet rent for skjell. Tørk fisken og del den i fire jevnstore stykker. Steinbitfilet selges oftest uten skinn. Skrubb potetene godt og skjær dem i tynne skiver. Bland potetmel og smeltet smør og vend potetskivene i det. Legg dem takstenslagt på kjøttsiden av fiskestykkene. Brun fisken med potetsiden ned i en blanding av smør og olje. Snu fisken og stek den på den andre siden. Bruk ikke for sterk varme, fisken skal bli gjennomstekt uten å bli for brun på skinnsiden. Server fisken med sausen. For ekstra farge kan sausen tilsettes små terninger av squash og rød paprika, som koker med de siste minuttene.