Torsk med potetlokk og basilikumsaus

Torsk med potetlokk og basilikumsaus

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Start med sausen: Kok sjalottløk og vin inn til det halve. Visp inn rømmen (eller bruk kremfløte for en mildere saus), la sausen småkoke i et par minutter og smak den til med salt og pepper. Rør inn basilikum like før servering. Skrap fiskeskinnet rent for skjell. Tørk fisken og del den i fire jevnstore stykker. Steinbitfilet selges oftest uten skinn. Skrubb potetene godt og skjær dem i tynne skiver. Bland potetmel og smeltet smør og vend potetskivene i det. Legg dem takstenslagt på kjøttsiden av fiskestykkene. Brun fisken med potetsiden ned i en blanding av smør og olje. Snu fisken og stek den på den andre siden. Bruk ikke for sterk varme, fisken skal bli gjennomstekt uten å bli for brun på skinnsiden. Server fisken med sausen. For ekstra farge kan sausen tilsettes små terninger av squash og rød paprika, som koker med de siste minuttene.

Kanskje disse også frister?