Torsk servert med appelsinglaserte rotgrønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torsk efilet/torskeloinsSaltlake
0.5 l
vann50 g
saltGlaserte grønnsaker
3 stk
gulrot2 skiver
sellerirot1 dl
vann2 ss
smør0.5 stk
appelsin, saft og revet skallLys saus
2 stk
sjalottløk1 ss
smørSlik gjør du det:
Rør salt ut i kaldt vann og legg torskefilet i saltlaken i ca 20 min. Ta opp, tørk godt av. Gjør klar resten av tilbehøret før fisken dampes i en fiskekjele (uten salt) i 5-8 min (avhengig av tykkelse). Glaserte grønnsaker Kok opp vann med smør og saft og skall av appelsin. Rens og kok gulrot og sellerirot delt i staver til de er møre. Lys saus Finhakk sjalottløken og surr den blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til "sirupskonsistens". Ha i kraft og kok inn til ca 1/4. Tilsett fløte og kok videre til sausen får fyldig konsistens. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter.