Torsk servert med appelsinglaserte rotgrønnsaker

Torsk servert med appelsinglaserte rotgrønnsaker

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rør salt ut i kaldt vann og legg torskefilet i saltlaken i ca 20 min. Ta opp, tørk godt av. Gjør klar resten av tilbehøret før fisken dampes i en fiskekjele (uten salt) i 5-8 min (avhengig av tykkelse). Glaserte grønnsaker Kok opp vann med smør og saft og skall av appelsin. Rens og kok gulrot og sellerirot delt i staver til de er møre. Lys saus Finhakk sjalottløken og surr den blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til "sirupskonsistens". Ha i kraft og kok inn til ca 1/4. Tilsett fløte og kok videre til sausen får fyldig konsistens. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter.

Kanskje disse også frister?