Torskefilet med feta og spinat
En spennende kombinasjon hvor spinat og fetaost utfyller hverandre og gir en smakfull opplevelse sammen med torsken.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
250 g
frisk spinat, snittet1 stk
løk, finhakket2 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernet2 ss
olje, nøytral800 g
torskefilet2 ss
sitronsaftWoket grønnsaksmiks
2 stk
paprika, rød1 stk
paprika, gul1 pk
fersk baby mais1 ss
olje, nøytral2 ss
soyasausSlik gjør du det:
Vask spinat i rikelig med vann og fjern stilkene hvis de er grove. Rist spinaten tørr i et kjøkkenhåndkle eller i en salatslynge. Bland fetaost med snittet spinat, løk, salt og pepper. Smør en ildfastform og dekk bunnen av formen med spinatblandingen. Del fisken i serveringsstykker og legg den oppå spinatblandingen. Hell sitronsaften over fisken og krydre med salt og pepper. Legg aluminiumsfolie over formen og sett formen inn i forvarmet ovn på 180 °C i ca 15 minutter. Forslag til tilbehør - wokede grønnsaker: Rens og skjær grønnsakene i strimler. Fres de i olje, under omrøring, i en varm wok eller høy stekepanne, i 3 - 4 minutter. Hell over 2 ss med soyasaus før servering. Retten serveres med naturris eller poteter.