Tynn pizza med bacon, chili, sopp og løk
Kjapp og digg, men ganske heit, så kutt ned på chilimengden om du vil ha den mildere. Deigmengden er til fire tynne porsjonspizzaer.
Oppskrift av: Håvard Egge
60 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
10 g
salt3 dl
vann, lunkent20 g
sukker15 g
gjær, fersk3 ss
olivenolje3 fedd
finhakket hvitløk1.5 ss
tomatpuré1 stk
tørket chili1 bokser
hakkede tomater0.5 ts
salt1 dæsj
rødvinseddik2 pk
bacon2 stk
rød chili8 stk
aromasopp1 stk
rødløk4 stk
tomater4 stk
vårløk2 kvast
bladpersilleSlik gjør du det:
Mål opp hvetemel og salt i en stor bolle.Bland sammen extra vergine olivenolje, sukker, gjær og vann i en annen bolle.Hell så dette i melet og bruk fingrene til å blande det sammen til en masse. Dekk bollen med plastfolie og la hvile i ti minutter.
Kna så deigen lett sammen til en ball. La deigen hvile noen minutter, og kna så deigen veldig lett igjen. Bruk olivenolje om du bruker tipo 00, hvis ikke bruk mel til eltingen.
Gjenta elteintervallene til du er fornøyd med deigen.
Dekk bollen med plast og sett den kaldt til saus og fyll er klart.
Skal deigen stå over lengre tid bruk mindre gjær.
Lag pizzasausen
Hell olivenoljen i en tykkbunnet kasserolle. Fres hvitløken til den begynner å bli gyllen. Tilsett tomatpuré, hakkede tomater, hakket tørket chili og salt.
Kok godt inn. Smak til med salt og rødvinseddik, og kjør glatt i blender.
Gjør klart fyllet
Skjær sopp og tomat i tynne skiver, rødløk i tynne strimler, bacon i passe biter og hakk chili.Riv ost og hakk vårløk og bladpersillen.
Gjør klar pizzaene
Rull ut ett og ett pizzaemne. Vær tålmodig. Du vil ha deigemnene så tynne som mulig. Bruk gjerne hendene mot slutten for å få strukket deigen til det ytterste.Smør på pizzasaus etter smak, så revet ost og til slutt legg på fyllet.Stek pizzaen på 250 grader eller mer i omkring åtte minutter - alt ettersom hvor varm du klarer å få ovnen.Når pizzaen er ferdig strør du med finhakket vårløk og bladpersille.