Uer-ceviche med avokado og koriandersalsa
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Marinade
4 stk
lime, saft og skall0.5 stk
finhakket grønn frisk chili0.5 stk
finhakket løk2 ts
hakket frisk oreganoSalsa
1 stk
moden avokado i skiver2 ss
koriander, fersk1 stk
lime, saft og skallSlik gjør du det:
Skjær uerfileten i terninger på 0,5 - 1 cm og legg dem i en bolle. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. Bland godt og sett den i kjøleskap i ca 1 time, kortere tid ved mindre biter. Bland ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og tilsett ss av marinaden. Anrett biter av uer på tallerkener sammen med avokadosalsaen. Pynt med frisk koriander. Tips: Ceviche er rå fisk som blir marinert eller "kokt" ved hjelp av limejuice. Villfisk bør fryses ned til - 20 grader i 24 timer, dette vil ta knekken på eventuelle parasitter. I fisk fra havbruksnæringen forekommer parasitter så nær som aldri så du kan bruke fisken uten forutgående frysing.