Urtebakt torskerygg med hvitvinsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
ryggfilet av torsk3 ss
salt, grovt2 ss
olivenolje1 ss
balsamicoeddik1 ss
sennep2 stk
gulrotHvitvinsaus:
3 stk
sjalottløk1 ss
smør2 dl
hvitvin, tørr5 dl
fiskekraft3 dl
matfløteSlik gjør du det:
Dryss grovt salt på fiskestykkene og la dem ligge i ca 15 min. Forsett med sausen. Finhakk løk og surr den myk og blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til litt under det halve. Ha i fiskekraft og kok på nytt inn til litt under det halve. Tilsett fløte og kok til passe konsistens. Sil sausen og smak til med salt og pepper. Skyll saltet av fisken og tørk den med litt kjøkkenpapir. Legg fiskestykkene på et bakepapirkledt stekebrett. Rør sammen olivenolje, balsamicoeddik, sennep og finhakket kryddergrønt. Fordel blandingen over fiskestykkene. Sett stekebrettet på midterste rille i varm stekeovn ved 200 ºC og stek i 8-10 min. Skrell og del grønnsakene i tynne staver og kok dem knapt møre i vann tilsatt smør. Server med kokte poteter Tips: Hvitvin kan byttes ut med eplemost og saften av 1/2 presset sitron per 2 dl eplemost.