Urtekrydrede potetbiffer med rødkålsalat
Dette er den perfekte retten hvis du har kokt for mye poteter. Eller kok noen ekstra av og til, for dette smaker godt!
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Urtekrydrede potetbiffer
1 kg
poteter, melne2 ss
rapsolje0.25 ts
muskat, malt1 dl
hakketpersille2 ss
potetmel2 stk
egg1.5 dl
sesamfrøRødkålsalat
500 g
rødkål0.5 ts
salt1.5 ss
balsamicoeddik2 ss
rapsolje1 ss
valnøttolje1 stk
pære50 g
valnøtter3 ss
tyttebær, rørteSlik gjør du det:
Kok potetene i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, og la dem avkjøles. Lag mos med en potetpresse. Ha i olje, krydder, potetmel og egg. Krydre med salt og pepper. Form mosen til flate biffer og vend dem i sesamfrø. Stek potetbiffene gyllenbrune på begge sider i olje eller smør. Bruk gjerne teflonpanne, så setter det seg ikke fast. Server biffene med rødkålsalat. Rødkålsalat: Strimle kål med ostehøvel. Legg kålen i en bolle og tilsett salt og balsamicoeddik. Arbeid alt sammen med en sleiv eller bruk hånden. Tilsett oljene. Skjær pæren i tynne båter, og del nøttene i mindre biter. Bland pære, valnøtter og tyttebærsyltetøy med kålen.