Vårruller med and, ingefær og peanøtter
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
200 g
andebryst2 ts
salt1 ss
ingefær, revet100 g
hakkedepeanøtter3 ss
hakketkoriander4 stk
vårløk, finhakket1 stk
egg3 dl
maisolje16 stk
wontonarkSlik gjør du det:
Kok opp vann og salt i en kjele. Legg i andebrystet - vannet skal dekke. Kok opp og la kjøttet trekke i 30 minutter. Sil av vannet, avkjøl kjøttet og fjern deretter skinnet. Ha andekjøtt, ingefær, peanøtter, koriander og vårløk i en food processor. Kjør til alt er godt blandet. Legg litt av blandingen på hvert wontonark og rull sammen. Pisk egget. Pensle kantene på wontonarkene med egg og lim sammen vårrullen. Varm oljen i en kjele. Når det bobler rundt en trepinne, er oljen klar for fritering. Friter vårrullene til de blir gylne, i 1-2 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir. Serveres varme.