Vintergryte
Rotgrønnsaker, kål og bønner sammen med spennende krydder. Med naturris som tilbehør, blir dette en vitaminbombe når vi trenger det som mest.
Christopher Sjuve
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
løk3 fedd
hvitløk1 bit
hodekål2 stk
gulrot100 g
sellerirot300 g
kålrot4 stk
poteter1 ss
paprikapulver1 ts
støtt karve2 ts
timian6 dl
vann1 bokser
hermetiske hvite bønner (à 400 gram)1 stk
sitron, revet skallTilbehør
Slik gjør du det:
Skrell løken, skjær den i skiver og hakk hvitløken. Strimle kål, skrell rotfrukter og poteter og skjær i gode biter. Sett potetene til side. Fres løken i olivenolje uten at den får farge. Ha i hvitløk og rotfrukter og la det frese med. Tilsett krydder, fond/buljong og vann. La alt koke på svak varme til rotfruktene er møre, i 3040 minutter. Ha i potetene etter 15 minutter. Skyll bønnene i kaldt vann og la dem renne av. Bland i bønner og sitronskall og gi gryten et oppkok. Smak til med tabasco og salt. Server med kokt naturris og en klatt yoghurt.