Vintergryte

Vintergryte

Rotgrønnsaker, kål og bønner sammen med spennende krydder. Med naturris som tilbehør, blir dette en vitaminbombe når vi trenger det som mest.

Christopher Sjuve
60 minutter
Gryterett

Slik gjør du det:

Skrell løken, skjær den i skiver og hakk hvitløken. Strimle kål, skrell rotfrukter og poteter og skjær i gode biter. Sett potetene til side. Fres løken i olivenolje uten at den får farge. Ha i hvitløk og rotfrukter og la det frese med. Tilsett krydder, fond/buljong og vann. La alt koke på svak varme til rotfruktene er møre, i 30–40 minutter. Ha i potetene etter 15 minutter. Skyll bønnene i kaldt vann og la dem renne av. Bland i bønner og sitronskall og gi gryten et oppkok. Smak til med tabasco og salt. Server med kokt naturris og en klatt yoghurt.

Kanskje disse også frister?