
Vintergryte
Rotgrønnsaker, kål og bønner sammen med spennende krydder. Med naturris som tilbehør, blir dette en vitaminbombe når vi trenger det som mest.
Christopher Sjuve
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
løk3 fedd
hvitløk1 bit
hodekål2 stk
gulrot100 g
sellerirot300 g
kålrot4 stk
poteter1 ss
paprikapulver1 ts
støtt karve2 ts
timian3 ss
grønnsaks fond eller buljongterning6 dl
vann1 bokser
hermetiske hvite bønner (à 400 gram)1 stk
sitron, revet skallTilbehør
Slik gjør du det:
Skrell løken, skjær den i skiver og hakk hvitløken. Strimle kål, skrell rotfrukter og poteter og skjær i gode biter. Sett potetene til side. Fres løken i olivenolje uten at den får farge. Ha i hvitløk og rotfrukter og la det frese med. Tilsett krydder, fond/buljong og vann. La alt koke på svak varme til rotfruktene er møre, i 3040 minutter. Ha i potetene etter 15 minutter. Skyll bønnene i kaldt vann og la dem renne av. Bland i bønner og sitronskall og gi gryten et oppkok. Smak til med tabasco og salt. Server med kokt naturris og en klatt yoghurt.