Amarulakake
Hva er en amarulakake? Svaret får du her...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
BakverkIngredienser
6.5 dl
hvetemel2 ts
bakepulver2 ts
five spice1 ts
salt4 stk
egg3 dl
solsikkeolje3 dl
sukker500 g
gulrot, revet1 stk
ananas, eller tre epler100 g
pekannøtter1.5 dl
amarula4 ss
aprikosmarmeladeTopping
60 g
smør5 dl
melis0.5 dl
amarula125 g
kremostSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør en 30 cm kakeform. Ha i bakepapir og smør bakepapiret også.
Sikt sammen de tørre ingrediensene.
Pisk eggene til de tykke i en stor bolle. Ha i litt og litt av oljen og pisk den inn.
Rens og hakk ananasen. Ha den i bollen sammen med gulrøtter, nøtter, likør og aprikossyltetøy. Bland godt.
Ha i de tørre ingrediensene og vend dem inn. Ha kakedeigen over i kakeformen. Stek den i ovnen i 60-70 minutter. Stikk med en kakepinne og se at den er helt ren når du tar den ut.
Avkjøl kaken helt.
Topping
Bland sammen smør og sukker til det blir hvitt. Bland inn likør og smøreost. Smør det utover kaken når den er kald.