Ambrosiabrød

Ambrosiabrød

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 dl

melk

1 dl

vann

1.5 dl

sukker

1.5 stk

egg

50 g

gjær

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk og vann og varm til fingervarm. Løs opp gjæren i litt av væsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Ha alt over i en bakebolle, tilsett egg og sukker og pisk lett sammen. Tilsett mel og elt sammen til en glatt deig. Dekk til bakebollen og sett deigen til heving i 30-40 min. Ha deigen ut på et melet bakebord, del i to deler. Elt inn rosiner og form hver del til runde brød. Dekk med et klede og sett til etterheving i ca 50 min. Pensle med egg og stek på nederste rille i varm stekeovn 180 ºC i ca 45 min. Avkjøl på rist. Oppskrift sendt inn av seer Åse Våge, fra Avaldnes

Kanskje disse også frister?