Amerikansk panpizza med pepperoni
Lag pizza med tykk bunn, stekt i panne, slik de lager den "over there".
Christopher Sjuve
120 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
20 g
gjær2.5 dl
vann, lunkent1 ss
olivenolje1 ts
salt2 ts
sukker2 ts
bakepulver7 dl
hvetemelPizzasaus
400 g
tomatboks0.5 stk
liten løk1 fedd
hvitløk6 ss
olivenolje0.5 ts
salt0.5 ts
sukker0.25 ts
pepper0.5 ts
oregano0.5 ts
basilikumFyll
4 dl
pizzasaus100 g
pepperoni50 g
hermetisk mais1 stk
rødløk200 g
ost, revetSlik gjør du det:
Rør ut gjær i vann. Ha væsken i en eltebolle og tilsett sukker, salt og olje. Bland mel og bakepulver, tilsett 2/3 av melet i deigen og elt med krok. Spe med mel til passe konsistens, ikke for tørr. Dryss på litt mel og la deigen heve i bollen under klede til dobbel størrelse (ca 40 min.). Saus: Kutt løk og hvitløk fint, og fres i oljen. Slå på knuste tomater, og kok inn til væsken er fordampet (ca 20 min.). Tilsett krydder og smak til. Avkjøles. Trykk deigen ut i en form som er smurt med olivenolje. Du kan bruke 2 paiformer (diameter ca 26 cm), 2 store stekepanner eller en langpanne. La bunnen etterheve litt i formen før pizzasaus, revet ost og og resten av fyllet legges på. Stek på ovnsplate i 3-4 min. på full styrke. Stek deretter ferdig i stekeovn ved 200°C med over- og undervarme i ca 20 min.