Avokadoterrine med mango og vårløk
Oppskrift av: Ove Jakobsen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 stk
moden, fast avokado1 pl
gelatin0.5 stk
sitron, saften av den2 ss
olivenolje1 hode
friséesalat1 hode
radicchio rosso1 stk
granateple1 stk
moden mangoSlik gjør du det:
Ta frem en vid tekopp, legg et lag med plastfolie inn i koppen (det kan gå opptil 4 porsjoner i en kopp). Koppen settes kjølig. Del avokadoen i to, ta ut stein, legg kjøttet over i en bolle. Skjær avokadokjøttet opp i små biter, vend kjøttet godt med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Legg gelatin i kaldt vann til det blir mykt. Ta det over i en kasserolle. Smelt gelatinet, bring det opp mot kokepunktet. Bland det i avokadoen og rør godt sammen. Ha det over i tekoppen, press det godt sammen. Settes kjølig i et par timer. Ved servering hvelves avokadoen ut, ta av plastfilmen og skjær opp så det blir en skive til hver. Salat vendes i litt olivenolje og sitron (salt, pepper) Avokadoterrinen anrettes på salaten og danderes med granateple og fine skiver av mango.