
Bacalao a la Vizcaina
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
utvannet klippfisk, filétstykker1 dl
olivenolje4 stk
løk i skiver eller terninger2 ss
tomatpuré6 stk
tomat i skiver, eller tilsv. mengde hermetiske tomater2 stk
rød eller grønn paprika i skiver, eller tilsv. mengde hermetisk paprika0.5 stk
finhakket rød eller grønn frisk chili, eller samme ant. ts kajennepepperSlik gjør du det:
Rens klippfisken fri for skinn og ben og del den i passelige stykker. Varm olivenoljen i en gryte, surr løken og rør inn tomatpureen. Legg klippfisk, tomater, chili og paprika lagvis ned i sausen. Kok opp og la kjelen stå og trekke/småkoke på svak varme til ingrediensene er ferdig kokt, det tar ca 1 time. Server med kokte poteter eller brød. Poteter kan også skjæres i skiver og legges i gryten sammen med fisk, tomater og paprika.