Bacalao Monacal - Klosterets klippfisk
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Gjest i Wenches kjøkken: Geir Sætre, som har gitt ut reisehåndboken "Ta en spansk en - en reise i mat og drikke". Vann ut fisken i 1,5 - 2 døgn og tørk den i kjøkkenpapir og skjær i porsjonsbiter. Skyll godt av spinaten og rens den for grove stilker. Skjær potetene i tynne skiver og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i halvparten av oljen. Tilsett spinaten og la den surre med under omrøring i 30-40 sek. Smak til med salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen. Varm resten av oljen i en panne med høye kanter. Stek potetskivene og legg dem over i et ildfast fat. Fordel spinat og løkblandingen over. Vend fiskestykkene i hvetemel og stek dem raskt på begge sider (i pannen der potetene ble stekt). Legg fisken over spinaten i formen og hell over varm fiskekraft. Riv over ost og stek midt i varm stekeovn 200 C i 15-20 min. Tips: Har du ikke fiskekraft, bruk grønnsakbuljong (ikke fiskebuljong).