Bacalao
Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
8 porsjoner
1 kg
løk1 kg
poteter2 stk
tørkedechili(valgfritt)3 bokser
tomat10 stk
pepperkorn1 stk
hvitløk2 stk
laurbærblad20 stk
oliven, sorte2 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Tips: Det er best om paprikaen er grillet! Og prøv gjerne å ha noen mandler i også.
Vann ut klippfisken over natten (legg den i en stor bolle med vann).
Skjær opp klippfisken i skiver, ca 2 cm tykke. Skrell poteter og løk og skjær opp i skiver, omtrent like tykke.
Legg fisk, poteter, løk og syltet paprika lagvis i en stor kjele. Del hvitløken i to på tvers. Legg den i gryta (uten å skrelle den) sammen med pepper, laurbær, chili, oliven, tomater og olivenolje.
La det koke ca én time. Ferdig!