
Bakt kylling med fennikel og poteter
Denne kyllingvarianten krever veldig lite arbeid og lager mat til mange. Du kan eksperimentere med ulike kryddertilsettinger, for eksempel oregano, rosmarin, kumin etc.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingbryst1 stk
storfennikel6 stk
poteter3 stk
egg3.5 dl
melk1 ss
hvetemel1 ts
salt2 stk
hvitløksfedd1 dl
griljermel(brødrasp), eller 2 dl revet ost2 ss
smørSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær kyllingbrystene og fennikelen i biter. Skær potetene i skiver, litt tykkere enn en 20-kroning. Legg i en ildfast form Pisk sammen egg, melk, hvetemel, salt og pepper. Knus hvitløken og bland inn. Hell blandingen over i den ildfaste formen.
Dryss over brødkrum (griljermel), revet ost og legg litt smør på toppen.
Sett den i ovnen og stek i ca 40-50 minutter.