Bakt pasta
Oppskrift av: Paul Løwe
120 minutter
PastaIngredienser
6 porsjoner
3 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk, finhakket3 bokser
tomater<br>
100 g
smør60 g
hvetemel3 dl
melk<br>
1 pk
lasagneplater200 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Varm oljen i en kjele. Fres hvitløken til den blir myk. Ha i tomatene. Smak til med salt, pepper og litt sukker. La sausen småkoke uten lokk i ca 30 minutter til den tykner. Sett sausen til side. Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet. Spe med melken. Rør til sausen koker opp og la den småkoke i ca 5 minutter. Spe med mer melk hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og muskat. Kok pastaplatene i godt saltet vann. Sil av vannet. Legg pastaplatene utover et godt oppvridd håndkle. Smør en springform som er ca 25 cm i diameter. Legg et lag med pastaplater i bunnen av formen. Øs først i litt av den hvite sausen og legg så på et lag tomatsaus. Dryss over litt parmesan. Legg alle ingrediensene lagvis i 5-6 lag. Avslutt med hvit saus og tomatsaus. Dryss resten av parmesanen over. Stek pastaretten ved 180 °C i ca 50-60 minutter, til skorpen er gyllen. Skjær pastaretten i stykker på samme måte som lasagne. Server brød og en god salat til.