Bankekjøtt servert med stuet kål og rørte tyttebær

Bankekjøtt servert med stuet kål og rørte tyttebær

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i ca 1,5 cm tykke skiver. Rens løk og skjær i båter. Brun løken i litt av smøret og legg over i en gryte. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttskivene i melblandingen (Tips: hell melblandingen i en frysepose, legg i kjøttskivene og rist sammen slik at kjøttskivene blir dekket med mel). Brun kjøttskivene i smør i varm stekepanne. Legg kjøttet over i gryten etter hvert som kjøttet blir brunt. Tilsett krydder og spe med kokende kraft eller buljong. Væsken skal stå litt i underkant av kjøttet. Kok opp og la retten trekke under lokk til kjøttet er mørt, 45 min - ca 1 time, avhengig av stykkningsdel. Rist litt på gryten en gang i mellom slik at saus og kjøtt ikke legge seg ved. Smak til sausen med salt og pepper. Vil du ha en mørkere farge bruk litt sukkerkulør. Server med kokte poteter, stuet kål eller kokte grønnsaker og rørte tyttebær. Stuet kål Fjern stygge blad på kålen. Skjær kålen først i tynne båter og deretter på tvers i små biter. Kok kålen i lettsaltet vann i ca 15 min, til den er mør. La kålen renne godt av seg, hell den gjerne i en sikt. (kokevannet skal ikke brukes). Visp/rist ut hvetemel i halve av melken. Kok opp resten av melken og tilsett meljevningen i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Kok opp og la sausen trekke 6-8 min. Rør om en gang i mellom slik at sausen ikke legger seg ved. Smak til med salt og krydder. Vend inn kålen og la alt bli gjennomvarmt.

Kanskje disse også frister?