Barbecued spareribs

Barbecued spareribs

Oppskrift av: Craig Whitson
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

1 "porsjon" holder til 6-8 personer
1. Dekk hele spareribs-stykket med krydderblanding (Rub-a-dub) og pakk det i plastfolie i minst 8 timer før det skal tilberedes. Oppbevares i kjøleskapet.
2. Pakk ut spareribsen en halv time før den skal på grillen.
3. Legg spareribsen med kjøttsiden opp, på den kjølige delen av grillen og legg på lokk.
4. Spareribsen trenger mellom 2 og 3 timer på å bli ferdig. Tiden vil variere etter hvor stort stykke kjøtt du har, samt hvor mørt det er.
5. Ta spareribsen ut av grillen og pakk den i aluminiumsfolie i 30 minutter før servering.
Du trenger en grill med lokk for å få til barbecue-spareribs. Spareribs må stekes på indirekte varme, og lokket sørger for at du bevarer den viktige røyksmaken i kjøttet. Dette oppnår du selvsagt ikke med elektriskgrill eller gassgrill. Her må det kull til.
Rub-a-dub
Bruk nøyaktige mål. Bland alle ingrediensene godt i en bolle. Ha krydderblandingen i en lufttett beholder. Tips: Det går an å dekke spareribsen med krydder rett før den skal på grillen, men det blir mer smak ved å la den ligge lenger. Spareribsen nærmer seg ferdig når kjøttet har trukket seg litt tilbake fra beinet, og når du kan "vri" en del på det.
Du kan godt pensle på din favoritt-barbecuesaus de 20 siste minuttene av grillingen, men ikke ha på sausen fra begynnelsen av, fordi den lett blir svidd. Noen grillprodusenter lager et redskap som heter "rib rack". Med denne kan du grille flere hele sider med spareribs samtidig, fordi kjøttstykkene står vertikalt. Spareribsen som bør brukes, er det samme kjøttstykket som juleribbe, det vil si den nederste delen. Det kan være nødvendig å fylle på mer grillkull under grillingen.
Bruk grillhansker.

Kanskje disse også frister?