Bent Stiansens hamburgerbrød
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
Hamburgerbrød Varm vann og melk til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i blandingen. Tilsett olje, salt, sukker og hvetemel og elt sammen til en passe fast og glatt deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett deigen til heving i ca 40 min (til dobbelstørrelse). Ta deigen ut på et melet bakebord og kjevle ut til en tykk leiv, 2 -2 ½ cm tykkelse. Bruk en liten tallerken og skjær ut runde brød (bruk et pizzahjul), 10-12 cm i diameter. Legg brødene på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la etterheve i ca 20 min. Pensle med sammenpisket egg eller melk og dryss med sesamfrø eller grovt mel. Stek i varm stekeovn 225 °C på nederste rille i 12-15 min. Avkjøl og del i to før hamburger og fyll legges i.