Hopp til hovedinnhold
Bergensk fiskesuppe

Bergensk fiskesuppe

Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
Suppe

Ingredienser

4 porsjoner

2 kg

sei

1 stk

gulrot

1 stk

løk

2 ss

smør

1.25 l

fiskekraft

1 ts

sukker

2.5 dl

rømme

2 stk

gulrot

Slik gjør du det:

Suppen skal helst kokes på hode og ben av pale. Fisken kokes i kraften og serveres før eller etter suppen eller den kan serveres i suppen. Grovriv gulroten, hakk løken og fres det i smør i et par minutter. Dryss på mel, rør godt om og spe med kraften. La suppen småkoke i 10-15 minutter. Visp rømme og sukker i suppen og smak om den trenger mer salt og pepper. Skjær gulrøttene i løvtynne skiver, finsnitt det grønne av purren. Gi gulrøtter og purre et oppkok i suppen og server den med syltet gresskar eller aller helst syltet portulakk.

Kanskje disse også frister?