Bergensk fiskesuppe
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 kg
sei1 stk
gulrot1 stk
løk2 ss
smør1 dl
hvetemel1.25 l
fiskekraft1 ts
sukker2.5 dl
rømme2 stk
gulrot1 stk
purre, det grønneSlik gjør du det:
Suppen skal helst kokes på hode og ben av pale. Fisken kokes i kraften og serveres før eller etter suppen eller den kan serveres i suppen. Grovriv gulroten, hakk løken og fres det i smør i et par minutter. Dryss på mel, rør godt om og spe med kraften. La suppen småkoke i 10-15 minutter. Visp rømme og sukker i suppen og smak om den trenger mer salt og pepper. Skjær gulrøttene i løvtynne skiver, finsnitt det grønne av purren. Gi gulrøtter og purre et oppkok i suppen og server den med syltet gresskar eller aller helst syltet portulakk.