Biff med bacon, kremet spinat og stekte tomater
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 skiver
bacon1 ts
salt1 ts
salt0.25 ts
pepper2 ss
smør1 ss
olivenoljeKremet spinat:
300 g
spinat, frisk2 dl
vann0.5 ts
salt3 dl
matfløte0.5 ts
pepper, sort og nykvernetStekte tomater:
2 stk
tomat0.5 ts
salt0.25 ts
pepper2 ts
oregano, tørketSlik gjør du det:
1. Surr baconskivene rundt biffene og fest dem med tannstikkere. Biffene saltes og pepres, og pensles med olje. 2. På grillen: Grill biffene raskt på begge sider på sterk varme. Flytt eventuelt grillristen ned eller legg biffene til side for varmen, og la dem ettersteke 6-8 minutter. I panne: Brun biffene på begge sider på sterk varme i panne, la biffene ettersteke 2-3 minutter på hver side, for medium stekt biff. Serveres med kremet spinat og stekte tomater. Kremet spinat: Gi renset spinat et raskt oppkok. Hell av kokevannet, ta opp spinaten og hell fløte i kjelen. Gi fløten et oppkok og ha i den lettkokte spinaten. Smak til med salt og pepper. Stekte tomater: Del tomatene i to. Dryss på salt, pepper og oregano. Sett tomatene i en ildfast form og stek dem i stekeovnen til de har fått litt gyllen farge (ca. 225 °C, ca. 10 minutter). Oppskriften er hentet fra matprat.no (Opplysningskontoret for kjøtt)