Blekksprutgryte
En velsmakende og imponerende gresk rett. Utfordringen i Norge er å få tak i oktopus. Akkar kan brukes som alternativ, men det blir ikke helt det samme?
Oppskrift av: Fedon Lindberg
180 minutter
HovedrettIngredienser
1 kg
stjerne løk, skrelt1 stk
finhakket løk3 fedd
hvitløk, finhakket0.5 ss
tomatpuré1 dl
hvitvin, tørr2 stk
laurbærblad1 bokser
hermetiske tomat er, finhakket8 dl
vannSlik gjør du det:
(Ktapódi stin katsaróla) Skåld blekkspruten i kokende vann, og skjær den deretter i biter (den er mye lettere å skjære opp når den er skåldet). Varm oljen i en stekepanne, og stek stjerneløkene til de er myke og blanke. Ta dem opp med en hullsleiv, og sett dem til side i en bolle. Stek den finhakkede løken og hvitløken i den samme oljen til den er myk og blank. Ha i blekksprutbitene, og la dem frese litt før du heller i tomatpureen utrørt i vinen. La det bli varmt, og tilsett deretter salt, pepper, laurbærblader og finhakkede tomater. Hell i vannet, litt om gangen, bland godt, og la det hele stå og småkoke i en ½ time. Tilsett stjerneløken, og la det koke videre i ¾ - 1 ¼ time. Server med sitronbåter.