Blomkål med parmesan
Blomkål blir ikke kjedelig med denne oppskriften.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
TilbehørIngredienser
3 ss
gressløk, hakket50 g
parmesan1 ss
kapers0.5 stk
sitron1 fedd
hvitløk4 ss
smør3 skiver
loff, eller brødSlik gjør du det:
Lag krutonger: Fjern skorpene på loffskivene. Skjær opp loffen i firkanter. Stek bitene sprø i olje. Tørk av på litt papir og legg i en stor bolle.
Del opp blomkålen i små buketter. Stek den i olje i noen minutter på høy varme - til den er litt brun, men fortsatt har litt tyggemotstand. Ha den i bollen med krutongene.
Riv eller lag store flak av parmesanen og ha i bollen sammen med gressløk, kapers og en klem sitron.
Lag brunt smør: Ha smøret i en stekepanne. Stek til det begynner å lukte nøtteaktig, men det må ikke svi seg. Knus et fedd hvitløk og bland med det varme smøret. Hell det over i bollen. Vend godt rundt.
Smak til med salt og pepper. Servér.