Blomkål med parmesan

Blomkål med parmesan

Blomkål blir ikke kjedelig med denne oppskriften.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Tilbehør

Slik gjør du det:

Lag krutonger: Fjern skorpene på loffskivene. Skjær opp loffen i firkanter. Stek bitene sprø i olje. Tørk av på litt papir og legg i en stor bolle.
Del opp blomkålen i små buketter. Stek den i olje i noen minutter på høy varme - til den er litt brun, men fortsatt har litt tyggemotstand. Ha den i bollen med krutongene.
Riv eller lag store flak av parmesanen og ha i bollen sammen med gressløk, kapers og en klem sitron.
Lag brunt smør: Ha smøret i en stekepanne. Stek til det begynner å lukte nøtteaktig, men det må ikke svi seg. Knus et fedd hvitløk og bland med det varme smøret. Hell det over i bollen. Vend godt rundt.
Smak til med salt og pepper. Servér.

Kanskje disse også frister?