Bolinhos de Bacalhau
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
250 g
klippfisk200 g
poteter0.5 stk
finhakket løk1 fedd
hvitløk2 stk
eggeplomme2 stk
pisketeggehvite2 ss
persilleSlik gjør du det:
For at bollene skal få riktig konsistens er det viktig at klippfisken rives i lange fibre og at massen blandes forsiktig for hånd, slik at fibrene beholdes. Klippfisken vannes ut, gis et kort oppkok og rives i fibre. Potetene kokes, skrelles og moses. Bland revet fisk, most potet, finhakket løk, krydder, hvitløk og eggeplommer. Rør i de piskede eggehvitene. Ha i salt og pepper, og bland massen godt - helst med hendene. Bolinhos de Bacalhau formes med to spiseskjeer og friteres i rikelig med godt varm olje til de får gyllen farge. Legges på kjøkkenpapir som trekker fett etter steking.
Dette er for øvrig en av Peter Nagys favorittretter, den sagnomsuste matskribenten i ViMenn.