Bønnesalat med rucola
En mettende salat som gjerne kan serveres som middag.
Christopher Sjuve
20 minutter
VegetarIngredienser
4 porsjoner
1 bokser
hvite bønner (400 g)1 bokser
røde bønner (400 g)1 bokser
sorte bønner (400 g)200 g
sukkererter delt i to200 g
grønne bønner delt i to0.5 stk
gul paprika i biter0.5 stk
rød paprika i biter0.5 pk
ruccolaDressing:
1 pose
majones1 ss
hvitvinseddik1 ss
sukker1 krm
pepper0.5 ts
salt1 ts
timian, tørket1 fedd
hvitløk, hakket3 ss
vannSlik gjør du det:
Skyll de hermetiske bønnene i kaldt vann. La dem renne godt av seg. Forvell sukkererter og de grønne bønnen i lettsaltet vann. Skyll i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Bland alle salatingrediensene, med unntak av ruccolaen. Den skyller du og legger på et fat med høy kant. Bland alle ingrediensene til dressingen og smak til. Dressingen skal ha en god smak av sennep og hvitvinseddik. Legg salatblandingen og dressingen lagvis på fatet sammen med ruccolasalaten. Server bønnesalaten med godt brød til. Dette er en salat som blir bedre dersom den får stå en times tid før servering. Uten ruccola holder salaten seg godt i kjøleskap i to dager.