Calzone med bogskinke

Calzone med bogskinke

Innbakt pizza er godt egnet som nistemat.

Christopher Sjuve
90 minutter
Pizza

Ingredienser

4 porsjoner

Deig

0.33 pk

gjær, fersk

1 ts

salt

1 ts

sukker

Saus

400 g

tomatboks

0.5 stk

liten løk

1 fedd

hvitløk

0.5 ts

salt

0.5 ts

sukker

0.25 ts

pepper

0.5 ts

oregano

0.5 ts

basilikum

Fyll

3 dl

saus

1 bokser

bogskinke

Slik gjør du det:

Rør ut gjær i vann. Ha væsken i en eltebolle og tilsett sukker, salt og olje. Ha i halvparten av melet og elt med krok. Spe med mel til passe konsistens, ikke for tørr. Dryss på litt mel og la deigen heve i bollen under klede til dobbel størrelse (ca 30 min.). Etter heving deles deigen i 4-6 like deler. Saus: Kutt løk og hvitløk fint, og fres i oljen. Slå på knuste tomater, og kok inn til væsken er fordampet (ca 20 min.). Tilsett krydder og smak til. Avkjøles. Fyll: Kjevle ut calzoneemnene på rikelig med mel til de er ca 2 mm tykke. Børst av overflødig mel og legg bunnen på en bakeplate med bakepapir. Legg 3 ss pizzasaus på halve deigen. Fordel osten over og legg på ca 1⁄4 av skinken skåret i tynne skiver. Brett den delen av bunnen uten fyll over den med fyll. Trykk kantene godt ned slik at fyllet ikke siver ut under steking. Stek ved 200°C med over- og undervarme i ca 15 min.

Kanskje disse også frister?