Calzone med bogskinke
Innbakt pizza er godt egnet som nistemat.
Christopher Sjuve
90 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Deig
0.33 pk
gjær, fersk2.5 dl
vann, lunkent2 ss
olivenolje1 ts
salt1 ts
sukker6 dl
hvetemelSaus
400 g
tomatboks0.5 stk
liten løk1 fedd
hvitløk6 ss
olivenolje0.5 ts
salt0.5 ts
sukker0.25 ts
pepper0.5 ts
oregano0.5 ts
basilikumFyll
3 dl
saus1 bokser
bogskinke250 g
ost, revetSlik gjør du det:
Rør ut gjær i vann. Ha væsken i en eltebolle og tilsett sukker, salt og olje. Ha i halvparten av melet og elt med krok. Spe med mel til passe konsistens, ikke for tørr. Dryss på litt mel og la deigen heve i bollen under klede til dobbel størrelse (ca 30 min.). Etter heving deles deigen i 4-6 like deler. Saus: Kutt løk og hvitløk fint, og fres i oljen. Slå på knuste tomater, og kok inn til væsken er fordampet (ca 20 min.). Tilsett krydder og smak til. Avkjøles. Fyll: Kjevle ut calzoneemnene på rikelig med mel til de er ca 2 mm tykke. Børst av overflødig mel og legg bunnen på en bakeplate med bakepapir. Legg 3 ss pizzasaus på halve deigen. Fordel osten over og legg på ca 1⁄4 av skinken skåret i tynne skiver. Brett den delen av bunnen uten fyll over den med fyll. Trykk kantene godt ned slik at fyllet ikke siver ut under steking. Stek ved 200°C med over- og undervarme i ca 15 min.