Caponata (aubergingryte)
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
storaubergine1.5 ts
oregano, tørket1 stk
rødløk3 fedd
hvitløk2 kvast
bladpersille1 ss
kapers2 ss
god urteeddik2 stk
tomatSlik gjør du det:
Skjær aubergine i biter og stek i rikelig med olivenolje, dryss over oregano, salt og pepper. Oljen skal nesten dekke auberginbitene. Stek i 5-6 min på sterk varme. Tilsett hakket løk og hvitløk. Tilsett mer olje om det begynner å bli tørt.
Grovhakk bladpersille (kun bladene) og tilsett sammen med kapers, oliven og eddik. Kok til eddiken har kokt inn. Ha i grovhakkede tomater og kok i ca 15 min. Smak til med salt, pepper og eventuelt noen dråper eddik.
Drypp god olivenolje over og dryss over resten av hakket persille og ristede pinjekjerner eller mandelflak. Server med brød, olje og eventuelt litt skinke eller stekt kyllingfilet.