Chililam i filodeig
Oppskrift av: Paul Løwe
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 ss
peanøttolje4 ss
finhakket løk200 g
malt lam ekjøtt3 fedd
hvitløk, finhakket1 stk
grønn chili, finhakket1 ss
ingefær, revet0.25 ts
gurkemeie1 klype
muskat, revet2 ss
vann1 ss
hakket koriander1 ts
sitronsaft6 stk
filodeigflak2 ss
smør, smeltetSlik gjør du det:
Varm oljen i en stekepanne. Fres løken til den blir myk. Ha i malt kjøtt, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie og muskat. Stek blandingen i 3 minutter. Tilsett vannet og la blandingen surre på svak varme i 10 minutter under lokk. Ta pannen av varmen og rør i koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Del filoarkene diagonalt, slik at det blir 12 trekanter. Legg litt av lammeblandingen på hvert ark. Lag pakker og pensle med smeltet smør. Legg pakkene på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek dem i ovn ved 180 °C i 10 minutter. Smør på mer smør og stek i ytterligere 5 minutter. Serveres varme med sataysaus og ris.